Skip to main content

Seminars

Een workshop als oefenplek voor geloofsopvoeding waar ouder en kind samen iets beleven. De onderwerpen van de workshops helpen om je dagelijks leven met Jezus concreet te maken.

Vanaf april 2024 vind je hier ons nieuwe programma  voor het Kinderplein.

 • Zaterdag

 • Zondag

 • 14:00 uur
  Zing in de Kring

  Een workshop voor ouder en kind (2-3 jaar) samen.

  Ronde 1 – Adrielle Schouten
  Opgave is verplicht vanwege beperkt aantal deelnemers, bij het infopunt op het Kinderplein.

  Benjamintent – open vanaf 13:50 uur.

 • 15:00 uur
  Zing in de Kring

  Een workshop voor ouder en kind (2-3 jaar) samen.

  Ronde 2 – Adrielle Schouten
  Opgave is verplicht vanwege beperkt aantal deelnemers, bij het infopunt op het Kinderplein.

  Benjamintent – open vanaf 14:50 uur.

 • 19.00 – 20.15 uur
  Xpeditie 3.6.0

  Titel: Xpeditie ’overHOOP’, ga je mee?

  Workshop voor ouders en kinderen samen (groep 5-6-7-8).

  Je hoort veel over klimaatcrisis, oorlog in Oekraïne en vluchtelingen. Maar er is ook ellende dichtbij, een ziek familielid of bijvoorbeeld pesten. Allemaal ingewikkeld en angstig of misschien denk jij ‘het zal wel, dat is ver weg’. In deze workshop gooien we het overHOOP. Samen gaan we in de tent op Xpeditie met challenges en verhalen om te ontdekken wat Jezus daarmee te maken heeft en hoe je juist dan een vrolijke fluit kunt zijn en geen droeftoeter.
  Ga je mee? Deze workshop is voor ouders en kinderen samen.

  Biografie
  Hilde Sneep en Annasjouk Nijhof zijn de oprichters van Xpeditie 3.6.0.. Een organisatie voor geloven en opvoeden. Ze willen jou inspireren en ondersteunen in de geloofsopvoeding, zodat jouw kinderen ontdekken wie Jezus is, wie ze zelf zijn en hoe ze met Hem kunnen leven.
  www.xpeditie360.nl 

  Judatent – Alle kinderen van groep 5 t/m 8 mét hun ouders

 • 19.00 – 20.15 uur
  Het Fort

  Titel: Zie je? Kinderarmoede in Nederland, bestaat toch!

  Laat je verleiden om de wereld in een nieuw perspectief te zien en ontdek waar Jezus zichtbaar wordt. Zien is meer dan alleen kijken, en we willen jou daar graag bij helpen! Kijken kunnen we allemaal wel, maar écht zien vraagt iets van je – een openheid om verrast te worden door wie er voor je staat. Durf jij met de ogen van Jezus naar de wereld om je heen te kijken? Wie zie jij?

  Deze workshop neemt Het Fort je mee in de verhalen en feiten achter het onrecht van kinderarmoede in Nederland. WAT!?! Armoede!?! Gewoon, hier in ons rijke Nederland!! Er is een theaterstuk over armoede in NL en ook krijg je handvatten aangereikt in wat jij kan doen. En natuurlijk krijg je nog veel meer te horen over Het Fort, het spaardoel van dit jaar voor het kinderplein.

  Biografie
  Het Fort is er voor kinderen die in sociaaleconomisch kwetsbare gezinnen opgroeien. Twee middagen in de week – drie jaar lang – komen zij bij ons en volgen ons programma. Ze leren de vaardigheden die ze nodig hebben om van hun leven een succes te maken. Wij willen dat kinderen gezien, gekend en erkend worden. We verlangen er naar dat elk kind weet ‘Ik ben waardevol, ik heb de wereld iets te bieden’. Want elk kind heeft recht op een kansrijke toekomst. Het Fort is onderdeel van Tot Heil des Volks (THDV).

  Bezoek website

  Jozuatent – Kinderen van groep 5 t/m 8 met hun ouders

Programma

Op het Kinderplein is het elk jaar opnieuw een groot en kleurrijk feest! Voor de duizenden kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar zijn er prachtige programma’s ontwikkeld.