Terrein opwekking
Terrein opwekking

Pinkstervuurtjes

Jouw lokale pinkstervuurtje

Heb jij hart voor kinderen en mogen zij zich warmen aan jouw (Pinkster-)vuur? Verlang jij, net als het team op het Kinderplein, dat kinderen Jezus leren kennen en dat ze kunnen groeien in een relatie met Hem? Het Kinderplein heeft speciaal voor de Pinkstervuurtjes in achtertuinen, huiskamers, campings en kerken een opzet gemaakt voor twee diensten, voor zowel de onderbouw (groep 1-4 – KABOEM) als de bovenbouw (groep 5-8 – JumpKids!).

Het ontwikkelde materiaal bevat een draaiboek met een Bijbelverhaal, links naar afleveringen van KABOEM en JumpKids!, links naar mooie liedjes, uitgewerkte suggesties voor leuke werkjes en nog veel meer.

Thema Raak! in mijn hart

Met dit thema sluiten we aan bij het hoofdthema van de Pinksterconferentie ‘Diep geraakt’. We maken dat in deze Kinderdienst concreet door de boodschap ‘Raak! in mijn hart’ centraal te zetten. Een belangrijk fundament in ons leven wat we de kinderen graag mee willen geven

Onderbouw: KABOEM

KABOEM is er voor kinderen tot 7 jaar. In KABOEM draait het om ballonnen, verhalen en avonturen. Iedere keer knalt (KABOEM) er een ballon en valt er zomaar een item op de grond. Ballonnen van verschillende formaten en kleuren hangen aan een bijzondere verhalenboom. Onder de boom beleven de kinderen mooie avonturen.

Bovenbouw: Jumpkids!

JumpKids! is er voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De coole JumpKids! uit de bovenbouw gaan met presentator Frank op stap… of beter gezegd; ze gaan jumpen. Ze springen van de ene naar de andere locatie. Ze belanden in een boksring, in het ziekenhuis, bij een kampvuur… en nog veel meer. Daar ontmoeten ze allerlei mensen met een verhaal. Ze ontmoeten ook personen uit de Bijbel. Dat levert Frank en de Jumpkids mooie ontdekkingen op.

Vraag hier het gehele pakket aan en gebruik naar eigen inzicht de elementen die jij graag wilt behandelen in jouw kinderprogramma.

Het maken en uitvoeren van een programma is Gods werk. Weet dat de Heilige Geest jouw wil leiden in de voorbereiding en de uitvoering van jouw programma’s. Het is Gods Geest die uiteindelijk verandering brengt in het leven van de kinderen. We bidden je toe dat deze programma’s voor jezelf tot zegen zijn, om vervolgens tot zegen te zijn voor de kinderen van jouw lokale Kinderplein-Pinkstervuurtje. Heel veel plezier en Gods rijke zegen toegewenst!

Deel je een paar foto’s van jullie groep en activiteiten via onze socials? Dan kunnen wij ook meegenieten! Gebruik de #Kinderpleinpinkstervuurtje en tag @Opwekking!

Handig om te weten

  • De kinderdienst duurt 1 tot 1,5 uur.
  • De kinderdienst kan naar eigen inzicht worden aangepast. We willen benadrukken dat iedere groep kinderen anders is en iets anders vraagt. Om die reden bieden we daarom een flexibel programma met soms verschillende opties aan.
  • Het maakt niet uit of jouw groep groot of klein is.
  • Op zich kan een kinderwerker deze kinderdienst in zijn eentje uitvoeren, maar dat is uiteraard ook afhankelijk van ervaring en groepsgrootte.

Mooi en gevarieerd aanbod

Ook voor andere leeftijdsgroepen en doelgroepen hebben we een mooi en gevarieerd aanbod ontwikkeld. Stel je eigen programma samen voor een heel weekend of één dag.

Copyright © St. Opwekking    Alle rechten voorbehouden    Website door Aaron Media